Opdrachtgevers

Werving en selectie van traders

“Trading Recruitment heeft hands on kennis van internationale handel en heeft daarom de juiste kandidaat aan ons voorgesteld. We zijn erg blij met onze nieuwe collega en zullen bij een volgende vacature Trading Recruitment weer inschakelen!”
– Sasma BV, Zoetermeer –

Trading Recruitment werft en selecteert handelaren in opdracht van handelshuizen in Nederland en België. Ik richt me op de internationale handel (inkoop en verkoop op bulk/pallet-niveau) en ben actief in allerlei sectoren: Vlees/Vis, AGF, soft commodities (zoals granen, nuts/seeds/spices, koffie/cacao en ingrediënten), parallelhandel, frozen food, dairy, chemicals en non-food. Buiten het werkgebied vallen binnenlandse handel, retail, finance, account management en supply chain management.

Dienstverlening

Met meer dan 10 jaar ervaring in de internationale handel heeft Trading Recruitment een scherp oog voor wat een trader tot een uitstekende trader maakt! Opdrachtgevers kunnen bij Trading Recruitment terecht voor traders van elk niveau:

Trainee Traders
Trainees zijn ‘handelaren in de dop’. Ze hebben nog geen ervaring met het zelfstandig afsluiten van transacties op een professioneel niveau, maar wel aantoonbaar aanleg voor of affiniteit met de handel. Meestal zijn het jonge mensen die zeer sterk gemotiveerd zijn om een leven in de handel te beginnen. Niet zelden zijn het mensen die tijdens hun opleiding al wat handeltjes zijn begonnen.

Junior Traders
Dit zijn jonge mensen met enige handelservaring, variërend van een paar maanden tot ongeveer twee jaar. Het is hun eerste baan in de handel. De Junior Trader staat vaak nog onder directe supervisie van een Medior Trader of Senior Trader, waarbij het doel is om zelfstandigheid in het afwikkelingen van transacties op te bouwen.

Medior Traders
Onder normale omstandigheden kan een trader met twee jaar ervaring zichzelf Medior Trader noemen. Hij of zij is uitgegroeid tot een zelfstandige trader die geen directe supervisie meer nodig heeft over het wel of niet in- en verkopen van goederen of het oplossen van problemen. Centraal in deze fase staat het opbouwen van een handelsnetwerk. Medior Traders met nog iets meer ervaring worden vaak ingezet voor het opleiden van Trainee Traders en Junior Traders.

Senior Traders
Heel algemeen gesteld heeft de Senior Trader minstens zeven tot acht jaar ervaring. Het is lastig om een leeftijdscategorie te geven, omdat dit natuurlijk sterk afhankelijk is van het individuele ontwikkelingsniveau. Kenmerkend voor de Senior Trader is dat het handelsnetwerk optimaal ontwikkeld is. Door de vele ervaringen is er ook sprake van een sterk ontwikkelde visie op de handel. Senior Traders hebben niet zelden een leidinggevende rol waarin ze Medior Traders begeleiden.

Voorwaarden

Trading Recruitment hanteert gunstige algemene voorwaarden (pdf). De bemiddelingsfee wordt alleen in rekening gebracht als de trader minstens een maand in dienst is en daarna mag aanblijven. Vertrekt de trader zelf binnen een maand of wordt het contract na een maand door de werkgever beëindigd? Dan volgt er geen factuur. Hieruit volgt dat Trading Recruitment geen payroll-diensten aanbiedt.

Contact

Op zoek naar een trader of meer weten over mijn dienstverlening? Bel mij! Op 0638543367 of neem contact op via info@tradingrecruitment.nl of het contactformulier.